genethlia AGA 10 xronia

10 χρόνια AGA: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικό μας όνειρο!

Γενέθλια σήμερα (1η Σεπτεμβρίου) για τη No1 Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα! Η Athens Goalkeepers Academy (AGA) συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας και ο ιδρυτής της, κ. Χρήστος Λάμπρου, στέλνει το δικό του μήνυμα: Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δικό μας όνειρο!

KeepFightingForYourDream… Ένα σλόγκαν, ένα μήνυμα, μία φιλοσοφία ζωής, ένα όνειρο…

Είναι η φράση που συνοδεύει τη Σχολή μας σε κάθε της βήμα εδώ και μία 10ετία: «Συνέχισε να παλεύεις για το όνειρό σου»! Είναι το μήνυμα που περνάμε καθημερινά στους αθλητές μας: Να αγωνίζονται μέχρι να τα καταφέρουν. Γιατί πολύ απλά δεν αποτυγχάνεις αν δεν σταματήσεις ποτέ να προσπαθείς!

Σήμερα, όμως, θα θέλαμε να μιλήσουμε για το δικό μας όνειρο. Εκείνο που ξεκίνησε δειλά – δειλά πριν από 10 χρόνια και αυτή την ξεχωριστή μέρα (1η Σεπτεμβρίου), στα γενέθλια της Athens Goalkeepers Academy, αισθανόμαστε περήφανοι που ορισμένες φορές χρειάζεται να… τσιμπιόμαστε για να βεβαιωθούμε πως ό,τι ζούμε είναι η πραγματικότητα.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2012 ιδρυόταν η AGA, η πρώτη ποδοσφαιρική Σχολή που απευθυνόταν αμιγώς σε τερματοφύλακες, το όραμά μας ήταν να γίνει η No1 επιλογή για κάθε goalkeeper στην Ελλάδα. Και το όνειρό μας; Να ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας!

Κοιτάζοντας πίσω στον χρόνο αυτή τη 10ετία αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που τα έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Η AGA είναι πια η μεγαλύτερη Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και μία Ακαδημία πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Κι εμείς είμαστε πιο ορεξάτοι από ποτέ για να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά και να δημιουργούμε, υλοποιώντας κάθε ιδέα, καινοτόμο ή κοινότοπη, που μπορεί να μάς κάνει καλύτερους. Γιατί πρώτοι απ’ όλους εμείς οι ίδιοι έχουμε να μάθουμε πάρα πολλά ακόμη.

Ίσως αυτό να είναι και το μυστικό: οι ιδέες, η τόλμη, η όρεξη, η επιμονή. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία, μέσα σε μία 10ετία καταφέραμε να μην είμαστε μία ακόμη Σχολή Τερματοφυλάκων, που περιορίζεται απλώς σε καθημερινές προπονήσεις. Αυτό δεν είναι συμβατό με τα σύγχρονα διεθνή ποδοσφαιρικά μοντέλα ανάπτυξης και διοίκησης. Άρα δεν θα μπορούσε να είναι συμβατό και με τους στόχους μας.

Τι καταφέραμε;

Χτίσαμε την υποδομή για να ενισχύσουμε με τον βέλτιστο τρόπο τη σκληρή δουλειά των αθλητών και των προπονητών μας: τελειοποιήσαμε την AGA Training Methodology αντλώντας τεχνογνωσία από τους κορυφαίους προπονητές και συλλόγους στο εξωτερικό. Επιλέξαμε άρτιες γηπεδικές εγκαταστάσεις και πρόσφατα δημιουργήσαμε το πρώτο Γυμναστήριο αποκλειστικά για τερματοφύλακες, το Special Goalkeeping Gym!

Ακόμη, αναπτύξαμε προγράμματα και υπηρεσίες προπονητικής φύσεως και όχι μόνο, για να αυξήσουμε τις πιθανότητες να πραγματοποιήσουν τα παιδιά μας τα όνειρά τους. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε, σε 10άδες τερματοφύλακες κάθε χρόνο, ευκαιρίες να δοκιμαστούν σε κορυφαίους συλλόγους των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ιδρύσαμε το Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ευκαιρίες αθλητές από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο από την Αττική. Και αυτό δούλεψε! Ιδρύσαμε επίσης την AGA Agency για να προσφέρουμε στους αθλητές μας και τις οικογένειές τους ολοκληρωμένες λύσεις για όλα όσα μπορεί να τούς απασχολούν εκτός αγωνιστικών χώρων.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες όταν θες να αποτελείς ένα υπολογίσιμο ευρωπαϊκό μέγεθος. Όταν θες να σού αναθέτουν οι κορυφαίοι σύλλογοι στον κόσμο την ευθύνη να εκπαιδεύεις και να αξιολογείς εσύ αθλητές στη θέση τους. Όταν θες να αποκτούν τους goalkeepers σου.

Όταν θέλεις οι καλύτεροι προπονητές τερματοφυλάκων στον κόσμο να έρχονται να διδάσκουν στα Camps σου, επιζητώντας (και) οι ίδιοι τη συνεργασία μαζί σου. Όταν θες να σου ανοίγουν τις πόρτες των προπονητικών κέντρων των συλλόγων τους για δοκιμαστικά, αλλά και να σε τιμούν με την παρουσία τους στα σεμινάριά σου και τα Webinars.

Σάς ευχαριστούμε για όλα!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους όσοι μάς εμπιστεύτηκαν είναι λίγο. Προς τους χιλιάδες τερματοφύλακες, ορισμένοι εκ των οποίων σήμερα κάνουν επαγγελματική καριέρα. Προς τους γονείς τους, οι οποίοι μάς εμπιστεύονται ό,τι πολυτιμότερο έχουν: τα παιδιά τους! Και μάς τιμά αφάνταστα το γεγονός ότι, πλέον, μάς προτείνουν παντού ανεπιφύλακτα!

Προς τους εκατοντάδες προπονητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μας τίμησαν με την παρουσία και τη συνεργασία τους. Δυστυχώς ένας εξ αυτών, ο καλός φίλος και πρώην προπονητής τερματοφυλάκων σε Benfica και Sporting, Ricardo Leite, δεν είναι πια μαζί μας και αυτό μας πονάει…

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης προς όλα τα στελέχη της AGA που βοήθησαν τη Σχολή να πατήσει γερά στα πόδια της και να μεγαλώσει αυτή τη 10ετία. Χωρίς αυτούς δεν θα τα είχαμε καταφέρει.

Υγεία να έχουμε πάνω απ’ όλα και μαζί θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε στα ”μονοπάτια” των ονείρων μας, ώστε τα επόμενα 10 χρόνια να είναι ακόμη καλύτερα.

Χρόνια πολλά AGA!

Χρήστος Λάμπρου

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!