Σχολή τερματοφυλάκων

ATHENS GOALKEEPERS ACADEMY

Η Athens Goalkeepers Academy είναι η κορυφαία εξειδικευμένη Σχολή / Ακαδημία Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, η οποία δραστηριοποιείται επίσης σε Κύπρο, Ισπανία, Ολλανδία και Μεγάλη Βρετανία μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της. Η AGA Ελλάδας ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει δεκάδες επαγγελματίες τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

AGA TRAINING METHODOLOGY

Στην AGA εκπαιδεύουμε, εξελίσσουμε και παρακολουθούμε (scouting) τερματοφύλακες με τη χρήση της AGA Training Methodology. Πρόκειται για μια καινοτόμο, σύγχρονη και απόλυτα εξειδικευμένη -για τη θέση του τερματοφύλακα- μεθοδολογία, η οποία υλοποιείται αξιοποιώντας γνώσεις και ”εργαλεία” γύρω από τρεις άξονες: α) προπονητικό β) επιστημονικό γ) τεχνολογικό. Για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζουμε εδώ και χρόνια από τη συνεργασία μας με κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης, με τους προπονητές τερματοφυλάκων και το υπόλοιπο επιτελείο τους, καθώς ο προσανατολισμός μας είναι η ‘‘ποδοσφαιρική εξωστρέφεια’’.

ΟΡΑΜΑ / ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Athens Goalkeepers Academy θεωρείται ήδη κορυφαία Σχολή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με βάση το feedback που παίρνουμε από τα στελέχη των top ευρωπαϊκών συλλόγων με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια.

Όραμά μας ήταν εξ αρχής το έργο μας να αναβαθμίσει συνολικά τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα, φέρνοντας πρωτοποριακή τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Γι’ αυτό αντλούμε τις γνώσεις μας από τα κορυφαία κλαμπ παγκοσμίως, τους προπονητές τερματοφυλάκων τους και τις επιστημονικές τους ομάδες, ενώ δίνουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας, αφού τούς προετοιμάσουμε, να αξιολογηθούν από συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε σκεπτόμενους αθλητές, οι οποίοι θα ευχαριστιούνται τον αθλητισμό, θα διασκεδάζουν, θα ψυχαγωγούνται και θα είναι δημιουργικοί. Η βάση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι η διαπαιδαγώγησή τους και η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και ικανών τερματοφυλάκων. Θεωρούμε θεμελιώδους σημασίας οι τερματοφύλακές μας να κατανοούν αξίες όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η προσπάθεια, η ηγεσία, η υπευθυνότητα, η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, φροντίζουμε να αντιλαμβάνονται τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου (ομάδα) και δημιουργούμε κίνητρα για να αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους σε κάθε προπόνηση και αγώνα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων τερματοφυλάκων, οι οποίοι θα είναι άρτιοι σε επίπεδο τεχνικής, τακτικής, φυσικών ικανοτήτων, ψυχολογίας, προσωπικότητας και τρόπου ζωής, προκειμένου να πρωταγωνιστούν σε κάθε διοργάνωση, ομάδα, αγωνιστική φιλοσοφία και σύστημα/σχηματισμό.