Σχολή τερματοφυλάκων

ATHENS GOALKEEPERS ACADEMY

Η Athens Goalkeepers Academy είναι εξειδικευμένη Σχολή Τερματοφυλάκων, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Αγγλία και την Ισπανία, μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της. Η AGA Ελλάδας ιδρύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου 2012 και μέχρι σήμερα έχει αναδείξει δεκάδες επαγγελματίες τερματοφύλακες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας και στο εξωτερικό.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

Στην AGA εκπαιδεύουμε, εξελίσσουμε και παρακολουθούμε (scouting) τερματοφύλακες με τη χρήση των πιο σύγχρονων προπονητικών κι επιστημονικών μεθόδων. Για να επιτελέσουμε το έργο μας, αξιοποιούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που αποκομίζουμε εδώ και χρόνια από τη συνεργασία μας με κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης και ειδικότερα με τους προπονητές τερματοφυλάκων τους, καθώς ο προσανατολισμός μας είναι πάντα η ‘‘ποδοσφαιρική εξωστρέφεια’’.

ΟΡΑΜΑ / ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Athens Goalkeepers Academy θεωρείται ήδη κορυφαία Σχολή τερματοφυλάκων στην Ελλάδα και πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με βάση το feedback που παίρνουμε από τα στελέχη των top ευρωπαϊκών συλλόγων με τους οποίους συνεργαζόμαστε εδώ και χρόνια.

Όραμά μας ήταν εξ αρχής το έργο μας να αναβαθμίσει συνολικά τη δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα στη θέση του τερματοφύλακα, φέρνοντας πρωτοποριακή τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Γι’ αυτό αντλούμε τις γνώσεις μας από τα κορυφαία κλαμπ παγκοσμίως, τους προπονητές τερματοφυλάκων τους και τις επιστημονικές τους ομάδες, ενώ δίνουμε την ευκαιρία στους αθλητές μας, αφού τούς προετοιμάσουμε, να αξιολογηθούν από συλλόγους των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Φιλοσοφία μας είναι να δημιουργούμε σκεπτόμενους αθλητές, οι οποίοι θα ευχαριστιούνται τον αθλητισμό, θα διασκεδάζουν, θα ψυχαγωγούνται και θα είναι δημιουργικοί. Η βάση του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι η διαπαιδαγώγησή τους και η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων και ικανών τερματοφυλάκων. Θεωρούμε θεμελιώδους σημασίας οι τερματοφύλακές μας να κατανοούν αξίες όπως ο σεβασμός, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η προσπάθεια, η ηγεσία, η υπευθυνότητα, η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, φροντίζουμε να αντιλαμβάνονται τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς ως μέλη ενός κοινωνικού συνόλου (ομάδα) και δημιουργούμε κίνητρα για να αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους σε κάθε προπόνηση και αγώνα.

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Στόχος μας είναι η δημιουργία σύγχρονων τερματοφυλάκων, οι οποίοι θα είναι άρτιοι σε επίπεδο τεχνικής, τακτικής, φυσικών ικανοτήτων, ψυχολογίας, προσωπικότητας και τρόπου ζωής, προκειμένου να πρωταγωνιστούν σε κάθε διοργάνωση, ομάδα, αγωνιστική φιλοσοφία και σύστημα/σχηματισμό, πετυχαίνοντας τους στόχους τους.