12ο Goalkeeping Camp & Seminar: Εκπαίδευση στην τεχνική του τερματοφύλακα από τον José Sambade

Αφιερωμένη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του José Sambade ήταν, στο μεγαλύτερο διάστημά της, η 2η μέρα του 12ου Goalkeeping Camp & Seminar, που διοργανώνει η Athens Goalkeepers Academy στις ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ισπανός προπονητής τερματοφυλάκων, με θητεία στην εθνική ομάδα της χώρας του (ως συνεργάτης του Λουίς Ενρίκε), αλλά και σε ομάδες όπως οι Μονακό, Φούλαμ, Λα Κορούνια και Μπεσίκτας, διεξήγαγε σεμινάριο με θέμα: “Τεχνική: Αποφασιστικός παράγοντας για την απόδοση του τερματοφύλακα”.

Μάλιστα, μετά το θεωρητικό σκέλος ακολούθησε το πρακτικό, καθώς τερματοφύλακες και προπονητές μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να εφαρμόσουν στη διάρκεια του προπονητικού προγράμματος όσα προηγουμένως τούς είχε αναλύσει ο κ. Sambade.

Σεμινάριο και από τον Αχιλλέα Υφαντίδη

Ιδιαιτέρως διαδραστικό ήταν και το άλλο σεμινάριο της ημέρας, από τον κ. Αχιλλέα Υφαντίδη. Ο ειδικός ψυχολόγος – επικοινωνιολόγος και επιστημονικός συνεργάτης των Σχολών Προπονητών UEFA της ΕΠΟ μίλησε στους συμμετέχοντες προπονητές,  τερματοφύλακες, αλλά και στους γονείς, για ένα σημαντικό θέμα: ”Ζώνη άνεσης. Ένας μεγάλος αντίπαλος του αθλητή και πώς να τον νικήσουμε”.

Η παρουσίασή του διήρκεσε πάνω από μία ώρα και στο φινάλε απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των ανθρώπων της ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας του ΣΕΦ!

Χορηγοί Επικοινωνίας του ”12ου Goalkeeping Camp & Seminar” είναι το gazzetta.gr και η Nova.

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!