Athens Goalkeepers Academy: 21 εκπαιδευτικά ταξίδια σε 10 χρόνια για περισσότερους από 290 τερματοφύλακες

UPDATE: Η Athens Goalkeepers Academy ολοκλήρωσε με επιτυχία για το 21ο εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της στο εξωτερικό, το οποίο έγινε στην Ισπανία το διάστημα 6-12 Μαΐου 2024.

Μία μικρή σύνοψη των πεπραγμένων της No1 ελληνικής Σχολής Τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα, πάντως, αναδεικνύει την επίδρασή της στην εξέλιξη της δουλειάς που γίνεται στην εκπαίδευση των goalkeepers στη χώρα μας.

Τα τελευταία 10 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2014, η AGA έχει πραγματοποιήσει συνολικά 21 ταξίδια σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να δώσει στους τερματοφύλακές της την ευκαιρία να εκπαιδευτούν και να δοκιμαστούν σε κορυφαίους συλλόγους.

Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα 10 χρόνια περισσότεροι από 290 τερματοφύλακες έχουν βρεθεί σε 7 διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος και Σουηδία) για να αξιολογηθούν από τους προπονητές τερματοφυλάκων των ξένων συλλόγων, στα προπονητικά κέντρα αυτών των ομάδων.

Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ρόλος της Σχολής μας είναι να παρέχει σε αυτούς τους goalkeepers τις ευκαιρίες να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δοκιμαστικά. Πάντως, αρκετοί εξ αυτών έχουν αφήσει κατά καιρούς πολύ καλές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να πάρουν μέχρι και μεταγραφή!

Ακόμη κι εκείνοι που δεν κρίνονται έτοιμοι για το επόμενο βήμα, πάντως, έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από υψηλού επιπέδου προπονητές και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, η οποία είναι ικανή να καθορίσει την αθλητική και κοινωνική παιδεία τους.

Παράλληλα, σε αγωνιστικό επίπεδο, η AGA τούς δίνει τη δυνατότητα μέσω των καθημερινών προπονήσεων της Ακαδημίας μας να εκπαιδευτούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να πάρουν ξανά μία αντίστοιχη ευκαιρία σε ένα μελλοντικό εκπαιδευτικό ταξίδι…

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 στάδια αξιολόγησης.

1ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των ετήσιων Camps της AGA από τον εκάστοτε προσκεκλημένο προπονητή τερματοφυλάκων από το εξωτερικό. Φροντίζουμε πάντα να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου.
  • Γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς: στην Αθήνα από το τεχνικό επιτελείο της Athens Goalkeepers Academy και στην Περιφέρεια από το εκάστοτε τεχνικό επιτελείο των Σχολών-μελών του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων (ΠΔΤ), που έχει ιδρύσει η AGA. Οι υπόλοιπες Σχολές-μέλη είναι οι GK Goalkeeper Academy (Χανιά), Rizos Goalkeeper Academy (Καβάλα), Goalkeeper School Academy (Ηλεία) και Argolida Goalkeepers School (Ναύπλιο).

2ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στα προπονητικά κέντρα των ομάδων του εξωτερικού και αφορά όσους goalkeepers κριθούν έτοιμοι και ικανοί μετά το πέρας του 1ου σταδίου αξιολόγησης.

3ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του εξωτερικού που έχει επιλέξει έναν τερματοφύλακα από το 2ο στάδιο αξιολόγησης. Την εκπροσώπηση του αθλητή σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει το ειδικό τμήμα μάνατζμεντ της Σχολής μας, η AGA Agency.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AGA είναι η μοναδική Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα -πιθανώς και μία από τις ελάχιστες ιδιωτικές ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της χώρας μας συνολικά- που έχει το ”πράσινο φως” από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού να αξιολογεί η ίδια τερματοφύλακες για λογαριασμό τους και στη συνέχεια να τους πηγαίνει στα προπονητικά τους κέντρα.

Στα 12 χρόνια λειτουργίας της, η Athens Goalkeepers Academy συνεργάζεται σταθερά με τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, αντλώντας τεχνογνωσία από αυτούς, αλλά και εξάγοντας τεχνογνωσία προς εκείνους.

Ποιους τερματοφύλακες αφορά

Η προοπτική της συμμετοχής στα εκπαιδευτικά ταξίδια της AGA στο εξωτερικό δεν αφορά μόνο τους τερματοφύλακες οι οποίοι προπονούνται τακτικά στη Σχολή μας ή στις Σχολές-μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων (ΠΔΤ). Η ευκαιρία δίνεται και σε όλους τους υπόλοιπους goalkeepers οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ικανοί και έτοιμοι για αυτό το βήμα. Δηλαδή και σε εκείνους οι οποίοι δεν ανήκουν ως τώρα στο δυναμικό της AGA ή του ΠΔΤ.

Όποιος goalkeeper το επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στο 1ο στάδιο αξιολόγησης, το οποίο γίνεται από τη Σχολή μας (στην Αθήνα) ή από το Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων (στην Περιφέρεια). Εφόσον κριθεί έτοιμος, τότε θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο 2ο στάδιο αξιολόγησης (ταξίδι στο εξωτερικό).

Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμη έτοιμος, τότε μπορεί να εκπαιδευτεί μέσω της AGA Training Methodology προκειμένου να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο.

Η αποτελεσματικότητα

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 50 τερματοφύλακες, -από τους άνω των 1.000 οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από την AGA στα 10 χρόνια λειτουργίας της- κάνουν σήμερα επαγγελματική καριέρα, για εμάς είναι σημαντικό. Δεν είναι, όμως, το παν, αφού η φιλοσοφία μας είναι να φτάνουμε τον κάθε αθλητή στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό επίπεδο, είτε για ερασιτεχνικό. Η αποτελεσματικότητα της AGA Training Methodology έχει αποδειχθεί και αναγνωριστεί μέσα από την πορεία των goalkeepers που έχει παράξει, ανεξαρτήτως επιπέδου.

Δύο πολύ ξεχωριστά παραδείγματα τερματοφυλάκων, οι οποίοι εξελίχθηκαν ραγδαία έχοντας εκπαιδευτεί από την Athens Goalkeepers Academy, είναι εκείνα των Δημήτρη Σταματάκη και Σεραφείμ Κούλη. Όπως και αρκετοί ακόμη goalkeepers ξεχώρισαν σε Camps ή εκπαιδευτικά ταξίδια της AGA, ωστόσο το πιο χαρακτηριστικό κοινό στοιχείο τους είναι ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές τα τελευταία χρόνια, πριν από τις μεταγραφές τους, δεν αγωνίζονταν σε κάποια ομάδα ή σε κάποιο πρωτάθλημα, παρά μόνο εκπαιδεύονταν από τη Σχολή μας!

Πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και μετά καλύτεροι αθλητές

Τα ταξίδια της Athens Goalkeepers Academy στο εξωτερικό χαρακτηρίζονται εκπαιδευτικά και όχι τυχαία. Κι αυτό δεν αφορά μόνο αγωνιστικούς λόγους. Πρόκειται για εμπειρίες που διαμορφώνουν αντιλήψεις και χαρακτήρες, άρα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Στα χρόνια που η Σχολή μας εξάγει goalkeepers στο εξωτερικό έχουμε διαπιστώσει ότι αυτές οι εμπειρίες αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές μας να γνωρίσουν μία άλλη πτυχή της καθημερινότητας. Αυτή που, μεγαλώνοντας, θα συναντούν στη ζωή τους όλο και πιο συχνά.

Οι πιο περήφανες στιγμές μας είναι όταν οι ίδιοι οι γονείς έρχονται και μάς λένε ότι, μετά από κάποιο ταξίδι με την AGA, τα παιδιά τους έκαναν στο σπίτι ή στην υπόλοιπη καθημερινότητά τους δραστηριότητες που ποτέ δεν είχαν επαναλάβει στο παρελθόν. Από απλές καθημερινές συνήθειες, όπως το να στρώσουν το κρεβάτι τους ή να βάλουν… πλυντήριο, μέχρι θέματα αντίληψης και συμπεριφοράς στην ζωή τους.

Αντιλήψεις και συμπεριφορές που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αποστολών, όπως ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη, η πειθαρχία στον προγραμματισμό, αλλά και η αυτοεξυπηρέτηση. Άλλωστε, οι τερματοφύλακές μας αξιολογούνται και για όλα αυτά κι όχι μόνο για τις… αποκρούσεις τους κάτω από την εστία.

Πληροφορίες και εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Σχολή μας στο (+30) 6939594325 (κ. Χρήστος Λάμπρου – Επικεφαλής AGA), με e-mail στο info@agatraining.com ή με μήνυμα στις επίσημες σελίδες της Athens Goalkeepers Academy σε Facebook και Instagram.

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Κάντε ΕΔΩ την ONLINE ΕΓΓΡΑΦΗ σας στο 13ο Goalkeeping Camp & Seminar

Η Athens Goalkeepers Academy πρωτοπορεί για ακόμη μία χρονιά, φέρνοντας στην Ελλάδα δύο κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων από το εξωτερικό. Κάντε ONLINE την εγγραφή σας εύκολα και γρήγορα με ένα κλικ.

Διάβασε Περισσότερα »

Με δύο κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων από Ισπανία και Πορτογαλία το 13ο Goalkeeping Camp & Seminar – Online εγγραφές

Η Athens Goalkeepers Academy φέρνει στην Ελλάδα τον άμεσο συνεργάτη του Μανουέλ Πελεγκρίνι στη Ρεάλ Μπέτις, Τόνι Ντόμπλας, αλλά και τον επί 7 χρόνια GK Coach του Ρουί Πατρίσιο στη Σπόρτινγκ, Νέλσον Περέιρα, για να εκπαιδεύσουν τερματοφύλακες και προπονητές τερματοφυλάκων και να αξιολογήσουν τους νεαρούς goalkeepers – Online εγγραφές

Διάβασε Περισσότερα »

Νέλσον Περέιρα: Ο επί σειρά ετών προπονητής τερματοφυλάκων της Σπόρτινγκ και του Ρουί Πατρίσιο στο 13ο Goalkeeping Camp & Seminar!

Μετά τον Toni Doblas της Real Betis, ο Nelson Pereira είναι ο 2ος σπουδαίος προπονητής τερματοφυλάκων που φέρνει στη χώρα μας η Athens Goalkeepers Academy για να εκπαιδεύσει και να αξιολογήσει στο σημαντικότερο ετήσιο Camp τερματοφυλάκων στην Ελλάδα (4-7 Ιουλίου 2024) – Online εγγραφές στο agatraining.com

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!

andy-hall-EZnI8kiqUiQ-unsplash-1.jpg
RemasterDirector_18da6b0cf