Πρωτοποριακό: Η Ατλέτικο άνοιξε μόνιμα την πόρτα στην AGA!

Μια σπουδαία εξέλιξη, όχι μόνο για την Athens Goalkeepers Academy, αλλά συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιφύλασσε το εκπαιδευτικό ταξίδι της κορυφαίας ελληνικής Σχολής τερματοφυλάκων στην Ισπανία πριν από λίγες εβδομάδες (13-19/09/2021).

Η AGA έγινε η πρώτη και μοναδική Σχολή Τερματοφυλάκων στην οποία η Ατλέτικο Μαδρίτης άναψε το ”πράσινο φως” ώστε να αξιολογεί και να προετοιμάζει η ίδια (η AGA) σε μόνιμη βάση τερματοφύλακες στην Ελλάδα και να τούς στέλνει στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της πρωταθλήτριας Ισπανίας, για περαιτέρω αξιολόγηση!

Η απόφαση αυτή έρχεται ως φυσική συνέχεια της σχέσης βαθιάς εκτίμησης κι εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί τα τελευταία χρόνια, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία της Athens Goalkeepers Academy και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Μια σχέση που θεμελιώθηκε με τη μεταγραφή του Δημήτρη Σταματάκη, ο οποίος μέσα σε λίγους μήνες έφτασε να προπονείται μέχρι και με την πρώτη ομάδα, δίπλα στον Γιαν Όμπλακ και υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Σιμεόνε!

Και πλέον (η σχέση αυτή) εξελίσσεται ραγδαία με κοινές δραστηριότητες, όπως η συμμετοχή του κ. Κούρο Γκαλάν και του Δ. Σταματάκη στο ”10ο Summer Camp by AGA”, αλλά και το πρόσφατο εκπαιδευτικό ταξίδι της Σχολής μας με 17 τερματοφύλακες στις εγκαταστάσεις της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Οι προπονητές τερματοφυλάκων της Ατλέτικο έμειναν εντυπωσιασμένοι από το αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και από τη συμπεριφορά των αθλητών της Σχολής, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Μαδρίτη. Όπως μετέφεραν χαρακτηριστικά στον Επικεφαλής της AGA, κ. Χρήστο Λάμπρου, και στον Διευθυντή της AGA Agency, κ. Κωνσταντίνο Λάμπρου, η Σχολή έχει κατορθώσει να δημιουργήσει μια δική της ξεχωριστή ”αγωνιστική ταυτότητα”, η οποία διακρίνει κάθε τερματοφύλακά της, μεταξύ αυτών και τον Δημήτρη Σταματάκη.

Γι’ αυτό τόνισαν ότι στο εξής η πόρτα των ”ροχιμπλάνκος” θα είναι μόνιμα ανοιχτή για την Athens Goalkeepers Academy. Αυτό σημαίνει ότι η AGA θα μπορεί να αξιολογεί, να προετοιμάζει και να εκπαιδεύει η ίδια – μέσω της καινοτόμου ”AGA Training Methodology” – τους τερματοφύλακες που (το τεχνικό επιτελείο της AGA) θεωρεί ότι πλοιρούν τις προϋποθέσεις για να πάνε στην Ισπανία και να αξιολογηθούν από την Ατλέτικο.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια ευκαιρία ζωής για κάθε νεαρό Έλληνα τερματοφύλακα, ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητές του. Γι’ αυτό, οι ιθύνοντες της Athens Goalkeepers Academy καταστρώνουν ήδη τα σχέδιά τους, τα οποία περιλαμβάνουν μεγάλες εκπλήξεις, που θα ανακοινωθούν σύντομα…

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!