Συγχαρητήρια των Ισπανών στην AGA για την αγωνιστική της ”ταυτότητα”

Δεν ήταν απλώς ένα ακόμη εκπαιδευτικό ταξίδι από τα δεκάδες που έχει πραγματοποιήσει η Athens Goalkeepers Academy στο εξωτερικό, στα 9 χρόνια λειτουργίας της.

Η αποστολή της κορυφαίας ελληνικής Σχολής τερματοφυλάκων στην Ισπανία, από τη Δευτέρα (13/9) έως την Κυριακή (19/9), ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της AGA.

Οι 17 τερματοφύλακες, οι οποίοι βρέθηκαν στη Μαδρίτη συνοδευόμενοι από τον Επικεφαλής της Σχολής, κ. Χρήστο Λάμπρου, και τον Διευθυντή της AGA Agency, κ. Κωνσταντίνο Λάμπρου, έζησαν μια μοναδική εμπειρία.

Ήταν φιλοξενούμενοι για μια ολόκληρη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις της Ατλέτικο Μαδρίτης και είχαν την… ευκαιρία ζωής να αξιολογηθούν από τους προπονητές τερματοφυλάκων της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Αυτό το ταξίδι αποτέλεσε συνέχεια του ”10ου Summer Camp by AGA” που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Επίσημοι προσκεκλημένοι της Σχολής στην Αθήνα ήταν τότε ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης και της AGA, Δημήτρης Σταματάκης, και ο Επικεφαλής Προπονητής Τερματοφυλάκων της ακαδημίας Ατλέτικο, κ. Κούρο Γκαλάν.

Ο τελευταίος είχε αξιολογήσει τους συμμετέχοντες goalkeepers, και όσοι επιλέχθηκαν ταξίδεψαν την περασμένη εβδομάδα στη Μαδρίτη για τη 2η φάση της αξιολόγησης.

Από τους 17, λοιπόν, οι οποίοι αξιολογήθηκαν τόσο από την Ατλέτικο, όσο και από 2 ακόμη ισπανικές ομάδες (Αλκορκόν και Φουενλαμπράδα), υπήρξαν τερματοφύλακες οι οποίοι επιλέχθηκαν για την 3η φάση αξιολόγησης.

Αυτή η φάση περιλαμβάνει τη μετάβαση και παραμονή τους στην Ισπανία για χρονικό διάστημα που θα καθοριστεί από τον σύλλογο ο οποίος τούς έχει επιλέξει. Φυσικά, πάγια πολιτική της Σχολής μας είναι να μην ανακοινώνει αυτά τα ονόματα, παρά μόνο στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κορυφαίοι αθλητές, καλύτεροι άνθρωποι

Πέρα από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, οι νεαροί goalkeepers ψυχαγωγήθηκαν, γνώρισαν μια διαφορετική κουλτούρα και πήραν γνώσεις οι οποίες θα τούς συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Αυτά τα στοιχεία τα θεωρούμε σημαντικότερα από οτιδήποτε άλλο, διότι διαμορφώνουν χαρακτήρες, προσωπικότητες, ανθρώπους.

Μεταξύ άλλων, οι αθλητές της AGA είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης, Wanda Metropolitano, το προπονητικό κέντρο, το Μουσείο του συλλόγου, ενώ παρακολούθησαν από κοντά και την αναμέτρηση της ισπανικής ομάδας με την Πόρτο, για του UEFA Youth League.

Φυσικά, δίπλα τους ήταν από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα ο τερματοφύλακας των ”ροχιμπλάνκος” και της AGA, Δημήτρης Σταματάκης.

Παράλληλα, άκουσαν τις πολύτιμες συμβουλές του κ. Κούρο Γκαλάν και του υπόλοιπου προπονητικού επιτελείου της ισπανικής ομάδας, ενώ έλαβαν και βεβαιώσεις παρακολούθησης από την Ατλέτικο Μαδρίτης για “την επιτυχημένη συμμετοχή τους, την προσπάθεια και την επίδειξη των ποδοσφαιρικών ικανοτήτων τους στις δραστηριότητες του συλλόγου”.

Συγχαρητήρια για την αγωνιστική ”ταυτότητα”

Οι προπονητές τερματοφυλάκων της Ατλέτικο Μαδρίτης, μάλιστα, συνεχάρησαν τους επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των τερματοφυλάκων τους.

Έχοντας ως παράδειγμα και τον Δημήτρη Σταματάκη, τόνισαν ότι η Σχολή – χάρη στην AGA Training Methodology – έχει διαμορφώσει μια δική της ξεχωριστή αγωνιστική ταυτότητα, λόγω της οποίας ξεχωρίζει κάθε τερματοφύλακας που εκπαιδεύεται από την AGA!

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Καλοκαιρινή προ-προετοιμασία τερματοφυλάκων από την AGA!

Η Athens Goalkeepers Academy ανακοινώνει τη διεξαγωγή καλοκαιρινής προ-προετοιμασίας τερματοφυλάκων, από τις 27 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2022 στο Renti Arena! Πρόκειται για μια σειρά ειδικών προπονήσεων που διεξάγει η Σχολή μας κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας των ομάδων. Στόχος είναι να καταστήσουμε τους τερματοφύλακές μας απολύτως έτοιμους από πλευράς φυσικής κατάστασης, τεχνικής και τακτικής.

Διάβασε Περισσότερα »

11ο Goalkeeping Camp by AGA: Ένα από τα πιο επιτυχημένα στην ιστορία!

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου, τα σεμινάρια και τις προπονήσεις των κυρίων Έρικ Στιλ, Μάρτεν Αρτς και Ζαν-Λουκ Ούμπερ παρακολούθησαν περισσότεροι από 80 τερματοφύλακες και προπονητές τερματοφυλάκων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από 4 ακόμη χώρες (Κύπρος, ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία). Αυτοί οι αριθμοί επιβεβαιώνουν για ακόμη μία φορά ότι το καλοκαιρινό Camp της Νο1 ελληνικής Σχολής τερματοφυλάκων αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο ραντεβού για goalkeepers και GK Coaches στη χώρα μας!

Διάβασε Περισσότερα »

Αλλαγή έδρας: στο SEF Soccer Club το 11ο Goalkeeping Camp by AGA!

Στις πλήρως ανακαινισμένες, σύγχρονες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις του SEF Soccer Club (Ακτή Δηλαβέρη 31, μέσα στο Πάρκο ΣΕΦ, πίσω από το Δελφινάριο) θα φιλοξενηθεί το κορυφαίο ετήσιο Camp τερματοφυλάκων και προπονητών τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, που διοργανώνει η Athens Goalkeepers Academy από αύριο Τετάρτη 15 Ιουνίου μέχρι το Σάββατο 18 Ιουνίου, με την παρουσία των σπουδαίων Eric Steele, Maarten Arts και Jean-Luc Aubert. Διαβάστε τους λόγους για τους οποίους δεν θα γίνει στο Renti Arena.

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!