Η AGA δίπλα στην ”αφρόκρεμα” των προπονητών τερματοφυλάκων

Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση δεν σταματούν ποτέ, ακόμη κι αν δοκιμάζονται σκληρά όπως συνέβη την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας. Και φυσικά δεν αποτελούν προνόμιο μόνο των αθλητών, αλλά είναι και ένα διαρκές πεδίο βελτίωσης των προπονητών.

Ο Επικεφαλής της AGA, κ. Χρήστος Λάμπρου, βρέθηκε το τριήμερο 25-27 Μαρτίου στο Sint-Michielsgestel της Ολλανδίας και συμμετείχε στο 7ο Elite International Goalkeeping Conference (EIGC). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια προπονητών τερματοφυλάκων στον κόσμο για το 2022, το οποίο διοργάνωσε μια εξέχουσα προσωπικότητα του χώρου: ο Ολλανδός, κ. Maarten Arts.

Ύστερα από μια δύσκολη διετία, η οποία περιόρισε σε σημαντικό βαθμό αυτού του είδους τις δραστηριότητες και τις έστρεψε σε… ηλεκτρονική μορφή, ο παραδοσιακός τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίων επέστρεψε. Και η ”αφρόκρεμα” των GK Coaches σε διεθνές επίπεδο ήταν εκεί!

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, οι Fernando Ferreira (Benfica), Colin Stewart (Rangers), Luigi ”Gigi” Ragno (Milan), Mike Stowell (Leicester), Fabian Otte (Borussia Mönchengladbach), Carlos Pires (ex Lille), Michel Vorm (ex Tottenham), Raimond van der Gouw (PSV) και Toni Doblas (ex Sevilla).

Όλοι οι προπονητές που συμμετείχαν στο 7ο EIGC είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, να ανταλλάξουν απόψεις και να παρουσιάσουν ο καθένας τη φιλοσοφία του. Φυσικά, αναλύθηκαν όλες οι τελευταίες τάσεις στην εκπαίδευση και την τακτική των τερματοφυλάκων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Η AGA και ο κ. Χρήστος Λάμπρου ευχαριστούν θερμά τον κ. Maarten Arts και την υπόλοιπη οργανωτική ομάδα για την άψογη φιλοξενία! Αναμένουμε με ανυπομονησία το επόμενο μεγάλο ραντεβού.

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Athens Goalkeepers Academy: 15 εκπαιδευτικά ταξίδια σε 9 χρόνια για περισσότερους από 250 τερματοφύλακες

Η Athens Goalkeepers Academy προετοιμάζεται για το 16ο εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της στο εξωτερικό, το οποίο είναι προγραμματισμένο για το διάστημα 17-23 Απριλίου 2023, στη Μαδρίτη. Μία μικρή σύνοψη των πεπραγμένων της No1 ελληνικής Σχολής Τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα, πάντως, αναδεικνύει την επίδρασή της στην εξέλιξη της δουλειάς που γίνεται στην εκπαίδευση των goalkeepers στη χώρα μας.

Διάβασε Περισσότερα »

Στην Ισπανία για αξιολόγηση οι τερματοφύλακες της AGA το διάστημα 17-23 Απριλίου 2023

Το 16ο εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της στο εξωτερικό θα πραγματοποιήσει την εβδομάδα μετά το Πάσχα η Athens Goalkeepers Academy. Από τις 17 έως τις 23 Απριλίου οι αξιολογημένοι τερματοφύλακες της Σχολής μας θα μεταβούν στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, για αξιολόγηση από συλλόγους της LaLiga και όχι μόνο.

Διάβασε Περισσότερα »

Στην Ισπανία για αξιολόγηση τερματοφύλακες της Athens Goalkeepers Academy!

”Ποδαρικό” στο 2023 με μία ακόμη εμπειρία ζωής για τους νεαρούς τερματοφύλακές της κάνει και φέτος η Athens Goalkeepers Academy! Υπό την επίβλεψη του Επικεφαλής της, κ. Χρήστου Λάμπρου, η αποστολή της Σχολής μας βρίσκεται από σήμερα (3/1) στην Ισπανία και θα παραμείνει εκεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα (9/1).

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!