Στη Γένοβα η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy για το 20ό εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της

Στο προπονητικό κέντρο της Τζένοα, στη Βορειοδυτική Ιταλία, έχει καταλύσει από το βράδυ της Παρασκευής και για μία εβδομάδα (9-16/2/2024) η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy και του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων.

Πρόκειται για ένα ταξίδι – ορόσημο στην ιστορία της No1 Σχολής Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα (AGA), καθώς είναι η 20ή αποστολή της στο εξωτερικό τα τελευταία 10 χρόνια!

Όπως και οι προηγούμενες 19 επισκέψεις της AGA σε ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης, στα προπονητικά κέντρα των μεγαλύτερων συλλόγων της Γηραιάς Ηπείρου και σε συνεργασία με τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων, έτσι και αυτή στη Γένοβα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Αποστελεί τη συνέχεια του προγράμματος εκπαίδευσης και αξιολόγησης που διεξήγαγε ο επί σειρά ετών GK Coach της Τζένοα, Λούκα Ντε Πρα, στο ”3ο Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών” της Athens Goalkeepers Academy, τον Δεκέμβριο του 2023, στην Αθήνα.

Έξι από τους goalkeepers εκείνου του Camp έλαβαν επίσημη πρόσκληση από τον πολύπειρο Ιταλό προπονητή τερματοφυλάκων και τον σύλλογο της Serie A, ώστε να βρεθούν στις εγκαταστάσεις της Τζένοα για μία εβδομάδα, να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς την ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς της ομάδας, να έρθουν σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα και να αξιοληθούν περαιτέρω.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις και θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία ζωής, από εκείνες που επιδρούν στη διαμόρφωση της αντίληψης και του χαρακτήρα ενός αθλητή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 6 αθλητές προέρχονται από τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, οι 2 εξ αυτών μένουν στην Αττική και εκπαιδεύονται καθημερινά από την Athens Goalkeepers Academy, άλλοι 2 προέρχονται από τα Χανιά και τη συνεργαζόμενη στο Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων, GK Goalkeeper Academy, ενώ οι άλλοι δύο είναι από τον Νομό Αχαΐας.

Την αποστολή στη Γένοβα συνοδεύει ο Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy, Χρήστος Λάμπρου.

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Antonello Brambilla: Η AGA φέρνει στην Κρήτη έναν από τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ιταλία!

Ο Antonello Brambilla, το τριήμερο 21-23 Ιουνίου 2024, θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στον σταθμό του ”3ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων & Προπονητών” της GK Goalkeeper Academy στα Χανιά, μαζί με τον Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy, κ. Χρήστο Λάμπρου.

Διάβασε Περισσότερα »

Η Τζένοα καλωσορίζει την Athens Goalkeepers Academy μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της

Μία ημέρα πριν από την αναχώρηση της αποστολής της Athens Goalkeepers Academy για την Ιταλία, η Ακαδημία της Τζένοα στέλνει το δικό της καλωσόρισμα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου. κάνοντας λόγο για μια ”360° εμπειρία στον πλανήτη rossoblù”!

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!

andy-hall-EZnI8kiqUiQ-unsplash-1.jpg
RemasterDirector_18da6b0cf