Athens Goalkeepers Academy: 17 εκπαιδευτικά ταξίδια σε 9 χρόνια για περισσότερους από 260 τερματοφύλακες

UPDATE: Η Athens Goalkeepers Academy ολοκλήρωσε με επιτυχία για το 17ο εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της στο εξωτερικό, το οποίο έγινε στην Ολλανδία το διάστημα 8-14 Μαΐου 2023.

Μία μικρή σύνοψη των πεπραγμένων της No1 ελληνικής Σχολής Τερματοφυλάκων τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον τομέα, πάντως, αναδεικνύει την επίδρασή της στην εξέλιξη της δουλειάς που γίνεται στην εκπαίδευση των goalkeepers στη χώρα μας.

Τα τελευταία 9 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2014, η AGA έχει πραγματοποιήσει συνολικά 17 ταξίδια σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης, προκειμένου να δώσει στους τερματοφύλακές της την ευκαιρία να δοκιμαστούν σε κορυφαίους συλλόγους και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα 9 χρόνια περισσότεροι από 260 τερματοφύλακες έχουν βρεθεί σε 7 διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος και Σουηδία) για να αξιολογηθούν από τους προπονητές τερματοφυλάκων των ξένων συλλόγων, στα προπονητικά κέντρα αυτών των ομάδων.

Το αγωνιστικό επίπεδο είναι πολύ υψηλό και ο ρόλος της Σχολής μας είναι να παρέχει σε αυτούς τους goalkeepers τις ευκαιρίες να έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους δοκιμαστικά. Πάντως, αρκετοί εξ αυτών έχουν αφήσει κατά καιρούς πολύ καλές εντυπώσεις, με αποτέλεσμα να πάρουν μέχρι και μεταγραφή!

Ακόμη κι εκείνοι που δεν κρίνονται έτοιμοι για το επόμενο βήμα, πάντως, έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία, η οποία είναι ικανή να καθορίσει την αθλητική και κοινωνική παιδεία τους.

Παράλληλα, σε αγωνιστικό επίπεδο, η AGA τούς δίνει τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να πάρουν ξανά μία αντίστοιχη ευκαιρία σε ένα μελλοντικό εκπαιδευτικό ταξίδι…

Ποια είναι η διαδικασία

Η διαδικασία περιλαμβάνει 3 στάδια αξιολόγησης.

1ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των ετήσιων Camps της AGA από τον εκάστοτε προσκεκλημένο προπονητή τερματοφυλάκων από το εξωτερικό. Φροντίζουμε πάντα να είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα του χώρου.
  • Γίνεται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς: στην Αθήνα από το τεχνικό επιτελείο της Athens Goalkeepers Academy και στην Περιφέρεια από το εκάστοτε τεχνικό επιτελείο των Σχολών-μελών του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων, που έχει ιδρύσει η AGA. Οι υπόλοιπες Σχολές-μέλη είναι οι GK Goalkeeper Academy (Χανιά), Rizos Goalkeeper Academy (Καβάλα), Goalkeeper School Academy (Ηλεία) και Argolida Goalkeepers School (Ναύπλιο).

2ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στα προπονητικά κέντρα των ομάδων του εξωτερικού και αφορά όσους goalkeepers κριθούν ικανοί και έτοιμοι από το 1ο στάδιο αξιολόγησης.

3ο στάδιο αξιολόγησης:

  • Γίνεται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας του εξωτερικού που έχει επιλέξει έναν τερματοφύλακα από το 2ο στάδιο αξιολόγησης. Την εκπροσώπηση του αθλητή σε αυτή την περίπτωση αναλαμβάνει το ειδικό τμήμα μάνατζμεντ της Σχολής μας, η AGA Agency.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η AGA είναι η μοναδική Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα -πιθανώς και μία από τις ελάχιστες ιδιωτικές ποδοσφαιρικές Ακαδημίες της χώρας μας συνολικά- που έχει το ”πράσινο φως” από μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού να αξιολογεί η ίδια τερματοφύλακες για λογαριασμό τους και στη συνέχεια να τους πηγαίνει στα προπονητικά τους κέντρα.

Στα 11 χρόνια λειτουργίας της, η Athens Goalkeepers Academy συνεργάζεται σταθερά με τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ευρώπη, αντλώντας τεχνογνωσία από αυτούς, αλλά και εξάγοντας τεχνογνωσία προς εκείνους.

Ποιους τερματοφύλακες αφορά

Η προοπτική της συμμετοχής στα εκπαιδευτικά ταξίδια της AGA στο εξωτερικό δεν αφορά μόνο τους τερματοφύλακες οι οποίοι προπονούνται τακτικά στη Σχολή μας ή στις Σχολές-μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων (ΠΔΤ). Η ευκαιρία δίνεται και σε όλους τους υπόλοιπους goalkeepers οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ικανοί και έτοιμοι για αυτό το βήμα. Δηλαδή και σε εκείνους οι οποίοι δεν ανήκουν ως τώρα στο δυναμικό της AGA ή του ΠΔΤ.

Όποιος goalkeeper το επιθυμεί, μπορεί να συμμετάσχει στο 1ο στάδιο αξιολόγησης, το οποίο γίνεται από τη Σχολή μας (στην Αθήνα) ή από το Πανελλήνιο Δίκτυο Τερματοφυλάκων (στην Περιφέρεια). Εφόσον κριθεί έτοιμος, τότε θα έχει τη δυνατότητα συμμετοχής στο 2ο στάδιο αξιολόγησης (ταξίδι στο εξωτερικό).

Σε περίπτωση που δεν είναι ακόμη έτοιμος, τότε μπορεί να εκπαιδευτεί μέσω της AGA Training Methodology προκειμένου να φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο.

Η αποτελεσματικότητα

Το γεγονός ότι περισσότεροι από 50 τερματοφύλακες, -από τους άνω των 1.000 οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί από την AGA στα 10 χρόνια λειτουργίας της- κάνουν σήμερα επαγγελματική καριέρα, για εμάς είναι σημαντικό. Δεν είναι, όμως, το παν, αφού η φιλοσοφία μας είναι να φτάνουμε τον κάθε αθλητή στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Είτε πρόκειται για επαγγελματικό επίπεδο, είτε για ερασιτεχνικό. Η αποτελεσματικότητα της AGA Training Methodology έχει αποδειχθεί και αναγνωριστεί μέσα από την πορεία αυτών των goalkeepers ανεξαρτήτως επιπέδου.

Δύο πολύ ξεχωριστά παραδείγματα τερματοφυλάκων, οι οποίοι εξελίχθηκαν ραγδαία έχοντας εκπαιδευτεί από την Athens Goalkeepers Academy, είναι εκείνα των Δημήτρη Σταματάκη και Σεραφείμ Κούλη. Όπως και αρκετοί ακόμη goalkeepers ξεχώρισαν σε Camps ή εκπαιδευτικά ταξίδια της AGA, ωστόσο το πιο χαρακτηριστικό κοινό στοιχείο τους είναι ότι οι συγκεκριμένοι αθλητές τα τελευταία χρόνια, πριν από τις μεταγραφές τους, δεν αγωνίζονταν σε κάποια ομάδα ή σε κάποιο πρωτάθλημα, παρά μόνο εκπαιδεύονταν από τη Σχολή μας!

Πρώτα καλύτεροι άνθρωποι και μετά καλύτεροι αθλητές

Τα ταξίδια της Athens Goalkeepers Academy στο εξωτερικό χαρακτηρίζονται εκπαιδευτικά και όχι τυχαία. Κι αυτό δεν αφορά μόνο αγωνιστικούς λόγους. Πρόκειται για εμπειρίες που διαμορφώνουν αντιλήψεις και χαρακτήρες, άρα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Στα 9 χρόνια που η Σχολή μας εξάγει goalkeepers στο εξωτερικό έχουμε διαπιστώσει ότι αυτές οι εμπειρίες αποτελούν και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αθλητές μας να γνωρίσουν μία άλλη πτυχή της καθημερινότητας. Αυτή που, μεγαλώνοντας, θα συναντούν στη ζωή τους όλο και πιο συχνά.

Οι πιο περήφανες στιγμές μας είναι όταν οι ίδιοι οι γονείς έρχονται και μάς λένε ότι, μετά από κάποιο ταξίδι με την AGA, τα παιδιά τους έκαναν στο σπίτι ή στην υπόλοιπη καθημερινότητά τους δραστηριότητες που ποτέ δεν είχαν επαναλάβει στο παρελθόν. Από απλά καθημερινά πρακτικά πράγματα, όπως το να στρώσουν το κρεβάτι τους ή να βάλουν… πλυντήριο, μέχρι θέματα αντίληψης και συμπεριφοράς στην ζωή τους καθημερινά.

Αντιλήψεις και συμπεριφορές που είναι επιτακτικές κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αποστολών, όπως ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοϋποστήριξη, η πειθαρχία στον προγραμματισμό, αλλά και δράσεις αυτοεξυπηρέτησης. Άλλωστε, οι τερματοφύλακές μας αξιολογούνται και για όλα αυτά! Όχι μόνο για τις… αποκρούσεις τους κάτω από την εστία.

Πληροφορίες και εγγραφές

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Σχολή μας στο (+30) 6939594325 (κ. Χρήστος Λάμπρου – Επικεφαλής AGA), με e-mail στο info@agatraining.com ή με μήνυμα στις επίσημες σελίδες της Athens Goalkeepers Academy σε Facebook και Instagram.

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Day 3: Εκπαίδευση και αξιολόγηση από τον Νέλσον Περέιρα στο 13ο Goalkeeping Camp & Seminar

Ο πρώην διεθνής Πορτογάλος τερματοφύλακας και επί σειρά ετών GK Coach της Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2012-2020), Νέλσον Περέιρα (Nelson Pereira), ήταν το κεντρικό πρόσωπο της 3ης ημέρας (6/7) του 13ου Goalkeeping Camp & Seminar που διοργανώνει η Athens Goalkeepers Academy.

Διάβασε Περισσότερα »

Day 2: Σεμινάρια και αξιολόγηση από τον Τόνι Ντόμπλας στο 13ο Goalkeeping Camp & Seminar

Ο προπονητής τερματοφυλάκων της Ρεάλ Μπέτις και άμεσος συνεργάτης του Μανουέλ Πελεγκρίνι, Τόνι Ντόμπλας (Toni Doblas), είχε την… τιμητική του κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας (5/7) του 13ου Goalkeeping Camp & Seminar που διοργανώνει η Athens Goalkeepers Academy στο Renti Arena.

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!

andy-hall-EZnI8kiqUiQ-unsplash-1.jpg
RemasterDirector_18da6b0cf