Η AGA ένωσε τερματοφύλακες και προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών, που διοργάνωσε η Athens Goalkeepers Academy το τριήμερο 27-29 Δεκεμβρίου, στο Renti Arena.

Στο σημαντικότερο χειμερινό γεγονός για τους goalkeepers και τους GK Coaches στη χώρα μας, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της κορυφαίας Σχολής Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, το ”παρών” έδωσαν δεκάδες αθλητές και προπονητές από όλη τη χώρα.

Προσκεκλημένες ήταν οι ”GK Goalkeeper Academy” από τα Χανιά της Κρήτης, η ”Rizos Goalkeeper Academy” από την Καβάλα και η ”Goalkeeper School Academy” από την Ηλεία. Οι νεαροί τερματοφύλακες αξιολογήθηκαν από την Athens Goalkeepers Academy και όσοι κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις θα έχουν την ευκαιρία στο κοντινό μέλλον να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για δοκιμαστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η AGA είναι η μοναδική Ακαδημία Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, η οποία έχει το ”πράσινο φως” από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους να εκπαιδεύει και να αξιολογεί η ίδια τερματοφύλακες και στη συνέχεια να τούς στέλνει απευθείας στα προπονητικά κέντρα των συγκεκριμένων ομάδων στο εξωτερικό, προκειμένου να κάνουν την τελική αξιολόγηση οι κορυφαίοι προπονητές τερματοφυλάκων του κόσμου.

Σκανάρισμα, σεμινάρια και εργομετρικά

Τη Δευτέρα (27/12), κατά την 1η ημέρα διεξαγωγής του Camp, προπονητές, αθλητές και γονείς προσήλθαν νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Renti Arena.

Με δεδομένο ότι η υγεία και η ασφάλεια όλων είναι η απόλυτη προτεραιότητα της Athens Goalkeepers Academy, η διοίκηση της Σχολής είχε πάρει αυστηρά μέτρα για την αποφυγή κάθε απροόπτου στην εποχή της πανδημίας.

Γι’ αυτό, πριν από την έναρξη του Camp, ο Διευθυντής της AGA Agency, κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, σκάναρε τα πιστοποιητικά και τα rapid tests των συμμετεχόντων.

Στο εναρκτήριο σεμινάριο του Camp, ο επιτυχημένος Αθλητικός Επιστήμονας του Human Performance Lab και της Εθνικής Ελλάδας, κ. Γιάννης Κωτσής, μίλησε στους συμμετέχοντες για τη σημασία της διατροφής για τους νεαρούς goalkeepers, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια, ο ίδιος και οι συνεργάτες του υπέβαλαν τους συμμετέχοντες αθλητές σε εργομετρική αξιολόγηση, εξειδικευμένη για τη θέση του τερματοφύλακα.

Σεμινάριο γύρω από την προπόνηση του τερματοφύλακα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και τη χρησιμότητα της βίντεο-ανάλυσης σε αυτή έκανε ο κ. Κώστας Γύπαρης. Ο Επικεφαλής της GK Goalkeeper Academy παρουσίασε επίσης τη φιλοσοφία της Σχολής του, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά στα Χανιά!

Παρουσίαση AGA Training Methodology και ασκήσεις αξιολόγησης

Η 2η μέρα (Τρίτη 28/12) του Πανελλήνιου Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών ξεκίνησε με το σεμινάριο που είχε ως κεντρικό ομιλητή τον κ. Χρήστο Λάμπρου.

Ο Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy παρουσίασε στους συμμετέχοντες αθλητές, προπονητές, αλλά και στους γονείς, τα βασικά σημεία της φιλοσοφίας της AGA Training Methodology, η οποία έχει καταστήσει την AGA κορυφαία Σχολή Τερματοφυλάκων στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά, άπαντες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του προγράμματος ασκήσεων αξιολόγησης. Αυτό περιελάμβανε υποδοχές και μεταβιβάσεις με τοποθέτηση, σουτ stopping με λαβές – πτώσεις και τετ α τετ με επαναφορές κι εξόδους ψηλά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Χρήστος Λάμπρου είχε συνάντηση με τον κ. Κωτσή, από τον οποίο παρέλαβε τα αποτελέσματα της εργομετρικής αξιολόγησης, στην οποία είχαν υποβληθεί οι αθλητές ένα 24ωρο νωρίτερα.

Κάθε αθλητής παραλαμβάνει τον φάκελο της αξιολόγησής του ηλεκτρονικά, γεγονός που τον βοηθά να διαπιστώσει το ακριβές επίπεδο της φυσικής του κατάστασης, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του.

Ομιλίες, βεβαιώσεις, challenge

Η 3η και τελευταία ημέρα του Πανελλήνιου Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών, στο σεμιναριακό της σκέλος, περιελάμβανε ομιλίες των κ. Χρήστου Λάμπρου, Δημήτρη Ρίζου και Ανδρέα Αντωνόπουλου.

Ο Επικεφαλής της ”Rizos Goalkeepers Academy” μίλησε στους τερματοφύλακες και τους προπονητές αναφέρθηκε στη διαδρομή του στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Από τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ως τερματοφύλακας, μέχρι το ρεκόρ 10 συνεχόμενων αγώνων ανέπαφης εστίας που έκανε σε ηλικία 39 ετών, στη Β’ Εθνική.

Παράλληλα, ανέλυσε στους νεαρούς αθλητές τις διαφορές μεταξύ των παλαιοτέρων εποχών και της σημερινής. Τους εξήγησε γιατί οι Σχολές Τερματοφυλάκων ανοίγουν πλέον νέους ορίζοντες για τη θέση του goalkeeper, ενώ η τεχνολογία δίνει μεγάλα πλεονεκτήματα και δυνατότητες για πιο ποιοτική εκπαίδευση.

Πολύτιμες συμβουλές για τον ρόλο του τερματοφύλακα μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου έδωσε στους συμμετέχοντες ο Επικεφαλής της ”Goalkeeper School Academy”, κ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην αξία της σωστής εκπαίδευσης που έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν οι νεαροί goalkeepers στην εποχή μας, μέσω των εξειδικευμένων Σχολών Τερματοφυλάκων.

Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες αθλητές παρέλαβαν τις Βεβαιώσεις Συμμετοχής στο “Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών” by AGA δια χειρός κ. Χρήστου Λάμπρου.

Ακολούθησε ίσως το πιο διασκεδαστικό σκέλος της προπόνησης – αξιολόγησης αυτού του τριημέρου, που περιελάμβανε παιχνίδια challenge. Στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο οι νεαροί αθλητές πρόσφεραν πλούσιο θέαμα με εντυπωσιακές επεμβάσεις, αλλά και ορισμένα… θεαματικά γκολ!

Οι δύο μεγάλοι νικητές αυτής της διαδικασίας ήταν οι Μάριος Κωνσταντίνος Τροιζής και Ρήγας Αλεξιάδης. Χάρη στις επιδόσεις τους κέρδισαν από ένα ζευγάρι γάντια τερματοφυλάκων κορυφαίας ποιότητας (θα τα παραλάβουν κατόπιν δικής τους παραγγελίας), τα οποία αποτελούν χορηγία της Elite Sport Greece και του kantisports.gr, του κ. Γιώργου Καντιμοίρη. Τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη προσφορά του!

Το δώρο, μάλιστα, ήταν διπλό για κάθε έναν από τους δύο νικητές. Κι αυτό γιατί ο κ. Δημήτρης Ρίζος ανακοίνωσε ότι θα τούς κάνει και ο ίδιος δώρο από ένα ζευγάρι γάντια, κάτι που σημαίνει ότι οι Τροιζής και Αλεξιάδης εξασφάλισαν δύο ζευγάρια γάντια έκαστος!

Μετά το τέλος της τελευταίας προπόνησης και λίγο πριν από την αποχώρηση, περίμενε άπαντες μια μεγάλη έκπληξη! Εκτός από το καθημερινό μεταπροπονητικό γεύμα – σακουλάκι με τα εξαιρετικής ποιότητας φρούτα – κάθε συμμετέχων παρέλαβε μια βασιλόπιτα και ένα πακέτο με 2 μπουκάλια κρασί, ως πρωτοχρονιάτικο δώρο.

Ήταν μια πολύ ευγενική χορηγία του κ. Γιάννη Μητσού, ιδιοκτήτη του ομώνυμου κορυφαίου συνεργείου αυτοκινήτων, που βρίσκεται στο 30ό χλμ Π.Ε.Ο.Α.Θ., στη Μάνδρα Αττικής.

Η Athens Goalkeepers Academy ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Camp Τερματοφυλάκων και Προπονητών και τούς συγχαίρει για τη διάθεση και την προσπάθειά τους!

Το γεγονός ότι το Camp στέφτηκε από επιτυχία μάς δίνει θάρρος για ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις στο άμεσο μέλλον!

Διάβασε Επίσης

Περισσότερες Ειδήσεις

Antonello Brambilla: Η AGA φέρνει στην Κρήτη έναν από τους κορυφαίους προπονητές τερματοφυλάκων στην Ιταλία!

Ο Antonello Brambilla, το τριήμερο 21-23 Ιουνίου 2024, θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στον σταθμό του ”3ου Παγκρήτιου Camp Τερματοφυλάκων & Προπονητών” της GK Goalkeeper Academy στα Χανιά, μαζί με τον Επικεφαλής της Athens Goalkeepers Academy, κ. Χρήστο Λάμπρου.

Διάβασε Περισσότερα »

Στη Γένοβα η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy για το 20ό εκπαιδευτικό ταξίδι της ιστορίας της

Στο προπονητικό κέντρο της Τζένοα, στη Βορειοδυτική Ιταλία, έχει καταλύσει από το βράδυ της Παρασκευής και για μία εβδομάδα (9-16/2/2023) η αποστολή της Athens Goalkeepers Academy και του Πανελλήνιου Δικτύου Τερματοφυλάκων.

Διάβασε Περισσότερα »

Έλα στην AGA, γίνε... το Νούμερο 1!

andy-hall-EZnI8kiqUiQ-unsplash-1.jpg
RemasterDirector_18da6b0cf